martes, 1 de febrero de 2011

Els navegadors

Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l’usuari recuperar i reproduir documents d’hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món.

Internet Explorer
navegador web que fou desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Un dels navegadors més utilitzats a Internet
des de 1999 fins ara. Ha estat dissenyat per a utilitzar alhora una àmplia gamma de pàgines web i per donar determinades funcions dins dels sistemas operatius com per exemple Windows. 
Característiques
En la seva nova versió podem veure que una de les característiques de el nou internet explorer és el seu cuadre de dialeg, on es pot veure les nostres descàrregues en una mena de llista i t'avisa de quan la descàrrega pot ser perillosa i altres opcions amb les descàrregues.
Tambè permet  la aceleració del hardware.

Safari:
Safari és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista, segons va anunciar Steve Jobs en la WWDC. Una beta d'aquesta ja ho està en el seu lloc web.
El codi utilitzat per a renderizar pàgines web està basat en el motor KHTML, creat per al projecte KDE. Com a resultat d'això, el motor intern de Safari és programari lliure i és alliberat sota els termes de la llicència LGPL. Les millores al codi de KHTML per part de Apple són incorporades al codi de KDE ràpidament.
Característiques
-Interfície de navegació per pestanyes, la qual permet arrossegar les pestanyes per a reordenar-les, moure-les entre finestres, o crear noves finestres a partir de pestanyes.                                                                            -Maneig de favorits similar al disseny del programa informàtic de gestió de música iTunes.                                                                                                                                                   -Una barra de recerca web, amb la possibilitat de modificar la seva longitud.                                                                                                                                                  -S'usa el cercador Google para Mac OS X i Google o Yahoo! per a recerques sota Microsoft Windows.                                                                                                                                                      -Bloqueig de finestres emergents.                                                                                             
-Correcció ortogràfica a l'emplenar camps de text.                                                             
-Quadres per a introduir text amb grandària expandible.                                                        
-Maneig de contrasenyes integrat sota el sistema Keychain.                                                  
-Funcionalitat de subscripció a feeds de contingut nou en llocs web.                                          
-Integració amb el reproductor multimèdia de Apple, QuickTime.                                                
-Alt nivell en el compliment d'estàndards web.

Google Chrome
Google Chrome és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base a components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estructura de desenvolupament d'aplicacions Google Chrome és el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98% a finals de desembre de 2010, i amb un total de 120 milions d'usuaris a principis de desembre de 2010.Està disponible gratuïtament sota condicions de servei específiques. El nom del navegador deriva del terme usat per al marc de la interfície gràfica d'usuari ("chrome") (Framework).
 Característiques
-Barra d'adreces amb funcions d'auto-completar denominada "omnibox".
-Màquina virtual JavaScript V8.
-Mètode de navegació privada.
-Les aplicacions web poden ser llançades a la pròpia finestra de navegació sense necessitat d'una barra d'adreces o barra d'eines.
-Chrome incorpora un filtre per a llocs web fraudulents (pesca electrònica) i programari maliciós actualitzable automàticament, el qual utilitza la API Google Safe Browsing.
-Fa servir el motor de presentació WebKit.
-Col·loca les pestanyes i els complements en processos separats.
-Integració amb Gears.
-S'hi poden afegir extensions a través de la web oficial de google
 

Mozilla Firefox
 és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.
El Mozilla Firefox és un projecte paraŀlel al Mozilla Thunderbird, un client de correu electrònic sota la mateixa filosofia i amb uns orígens similars. La bona rebuda d'ambdós per part dels usuaris va dur a que la Fundació Mozilla els adoptés com els seus productes principals, substituint la Suite Mozilla original.
Característiques
Les característiques incloses al Firefox són navegació per pestanyes, cerca incremental (a través de la barra de cerca), adreces d'interès dinàmiques, un assistent de baixades integrat i un sistema de cerca. Els usuaris poden personalitzar el Firefox descarregant-se extensions, temes i amb opcions avançades que no estan incloses al menú d'opcions, i són només accessibles des de la pàgina about:config.Els desenvolupadors del Firefox aspiraven a produir un navegador "només per navegar pel web" i proporcionar la "millor experiència de navegació web al màxim de gent possible".





 Video explicatiu (castellà)
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario