miércoles, 9 de febrero de 2011

SEGURETAT A INTERNET


El pdf ens parla de el que hem de fer per estar segurs al món d’internet…
-Primer ens diu que és recomenable fer una copia dels documents, fitxers, etc que considerem més importants per si l’ordinador té pèrdua d’informació.
-Seguidament ens adverteix de que l’ordinador portátil és de gran valor i són molt freqüents els robatoris d’aquest i ens dona uns consells per evitar-ho.
-Després ens defineix què és un usuari i una contraseñilla i consells alhora de crear un usuari i contrasenya.
-Seguidament ens defineix que és un virus i també ens dona uns consells i recomanacions per no tindre.
-Defineix el que és una bateria consells per que no s’esgoti i perquè és important utilitzar funda pel portàtil.
-Tot seguit ens explica una cosa molt important : les actituds i valors del món i la vida digitals com els drets d’autor, copyright i alguns consells sobre aquests.
-Les descarregues són transferències de fitxers d’es dun servidor i els P2P és una xarxa d’ordinadors que intercambien fitxers( també ens donen uns petits consells relacionats amb aixó).
-Una part molt important de la información de el pdf és la que ve a continuación la qual parla de el ciberassetjament que és l’us dels apareéis electrònics per insultar i humillar a gent de la teva edat, succeeix a xats fòrums per sms… Et donen referències de com ho pots identificar i com actuar davant d’això.
-Hi ha un tipus de ciberassetjament a menors que s’anomna grooming, consisteix en que un adult es guanyi la confianza d’un menor amb males finalitats. Alguns dels consells que dona són: tenir en compte am ls fotos i videos per si les malutilitcen,
no acceptar cap tipus de xantatge per la xarxa…

No hay comentarios:

Publicar un comentario